Innan vi drar igång med de olika sätten man kan använda glidmedel på så kör vi lite lube-fakta:

Även om glidmedel kan göras av vatten, olja, petroleum eller silikon så är vattenbaserat glidmedel vanligtvis den bästa satsningen: Det är säkert att använda med kondomer och det är lätt att tvätta bort (du har större risk att få infektioner med silikon -baserad glidmedel, eftersom det inte är vattenlösligt så är det svårare att tvätta bort det.

Om du är utsatt för svampinfektioner, använd en vattenbaserad produkt som är tillverkad utan glycerin (sockerarter som finns i glycerinfoderjäst som gör att den multipliceras).

Och nu till de roliga grejerna:

1. Använd den när du onanerar.

Ja, även stunderna med dig själv förbättras med glidmedel. Om du har torra händer, behöver du inte använda en fuktgivande lotion som kan innehålla oönskade kemikalier, vilket du inte vill ha vid dina private parts. Applicera bara några droppar på fingret för en mjukare känsla.

 

2. Använd de under vaginala samlag.

Det finns ingen fel sätt att använda glidmedel under samlag. Du kan applicera det direkt på din kropp, på penis eller kondom själv. Visst kan du stöta på en punkt där det blir för mycket (den glider runt överallt och det droppar på sängkläderna), men det är lätt att torka bort med en pappershandduk. Du vill inte heller minska friktionen,

 

3. Använd de inuti kondomen. Måste testas!

Först ska ingen någonsin gnälla om hur man använder en kondom ”förstör sex”. Läs då detta. Men om din partner letar efter fler sätt att öka känslan samtidigt som den skyddas, har Eric Garrison, sexolog och författare till Mastering Multiple-Position Sex, ett förslag.

”Många killar klagar på att en kondom minskar känslan,”

”Klicka i lite glidmedel i kondomen så får du en helt annan känsla.”

 

4. Använd den under anala samlag.

Medan du kanske hittar en gräns ”ja, för mycket” under vaginalt samlag, kommer det inte alls att vara samma med analsex, eftersom det inte skapas eget glid där som det gör i en vagina.

 

5. Använd de under ett blowjob.

Det här kan låta självklart, men det är sant! Sexterapeut Gina Ogden, doktor, författare till The Return of Desire, förklarade tidigare:

”Kvinnor använder ofta spott, men det kan vara svårt att få fram tillräckligt”,

”Ett smaksatt glidmedel ger tillräckligt med fuktighet att din käke inte blir så trött.” Så där har du det. Testa att använda glidmedel vid oralsex.

 

6. Använd den för en ”sexig” massage.

Eftersom alla glidmedel av bra kvalité är säkra att använda på kroppen, varför inte prova det under ett icke-sexuell förspel? Att använda det för att ge en ryggmassage kan ta saker från att slappna av till ”omg, din beröring är elektrifierande, kan vi ha sex?”

 

Sen vill vi även passa på att säga att vi fått in en massa nya glidmedel från Joy Division vilket ni verkligen borde spana in!

Vi kommer även få in en massa andra spännande varor i höst, så håll utkik på vår instagram, facebook eller på hemsidan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.