Allt du vill leta om ägglossningstest

Under varje cykel finns det bara ett fåtal dagar då en kvinna kan bli befruktad, så det är mycket viktigt att ha samlag under dessa dagar om du försöker bli gravid.
Ägglossningstesten hjälper dig att maximera chanserna att bli gravid på naturlig väg, detta genom att analysera nivåerna av LH-hormon i urinen för att identifiera de två mest fertila dagar i varje cykel.
LH-höjningen sker cirka 48h före ägglossningen.

Hur hjälper ett ägglossningstest dig att bli gravid?

Ett sätt är att manuellt räkna ut när ägglossningen kommer är:
om du har en menstruationscykel på 28 dagar (normalt varierar den mellan 25-35 dagar) så brukar ägglossningen inträffa cirka 12-16 dagar innan nästa menstruation börjar.
Lämpligt är då att börja testa med ägglossningstest från och med 17 dagar innan mensen ska komma och sedan fortsätta att göra detta i cirka sex dagar. När du med hjälp av testet har upptäckt en LH-ökning så kan du sluta testa i den cykeln. Räkna med att du behöver använda mellan 5-7 tester vid varje menstruationscykel fram tills du är gravid.


Vad ska jag göra när testet är positivt?


När ett test är positivt så är ägglossningen nära. Störst sannolikhet att bli gravid är om du har sex den dagen du ser en LH-höjning samt dagen efter. Genom att ha samlag dessa dagar, säkrar ni att det finns spermier inne i kvinnan som är redo att befrukta ägget så snart det har släppts. Mannens spermier kan överleva upp till 3-5 dagar inne i kvinnan medan ägget lever max 24 timmar.

När ska man ta ett ägglossningstest?

Ett graviditetstest brukar man vilja ta direkt på morgonen men det är inte fallet med ägglossningstest
För bästa resultat rekommenderas man vanligtvis att vänta lite längre in på dagen för att inte riskera att missa en dag pga LH-mängden.
Instruktioner finns i varje produktpaket. Viktigast är normalt inte när man gör testet utan att man gör testet vid samma tidpunkt varje dag.
Man bör inte dricka stora mängder vätska de närmaste timmarna innan testet görs då för stora mängder späder ut urinen och kan göra det svårare att upptäcka hormonökningen.

Ägglossningstest – bäst i test

Idag är i stort sett alla ägglossningstest som mäter hormonnivån i urinen 99% säkra.
Ägglossningstest finns att beställa på kondomvaruhuset.se

Just nu får du 20% rabatt på alla kondomer om du köper en produkt från kategorin Lust och hälsa.
Erbjudandet gäller till 19/05-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.