Du kan vara bra i sängen, men det är osannolikt att du kommer att bli så bra så att din partner får hjärtstillestånd, enligt ny forskning.

När vi pratar om säkert sex, handlar det ofta om att du använda kondom och annat skydd om du vill förhindra oplanerade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar. Men det finns också en risk för hjärtstillestånd, vilket är mycket högre hos män än kvinnor.

 

Den goda nyheten är dock att oavsett hur fartfyllt det är i sovrummet, är risken väldigt låg.

Detta är enligt siffror från American Heart Association, som identifierade sex som en ”sällsynt trigger” för plötslig hjärtstillestånd.

Av mer än 4500 fall inträffade bara 34 under eller inom en timmes sexuell aktivitet. En omfattande 32 av dessa var män, vilket innebär att någon uppenbar risk verkar vara betydligt lägre för kvinnor.

 

Sumeet Chugh, från Cedars-Sinai Heart Institute, sa att hans studie är den första som tittar på risken för hjärtstillestånd under sex.

Det är känt att sexuell aktivitet kan utlösa hjärtattacker, där blodflödet förhindras att komma till hjärtat, men hjärtstopp sker när hjärtat störs och plötsligt slutar slå.

Risken för sistnämnda är dock väldigt låg, vilket innebär att du kan vara intim och det viktigaste du behöver oroa dig för är att du har kondomer med dig.

Utan att behöva bekymra dig om hjärtproblem, såvida inte din läkare råder dig, kan du och din partner fokusera på varandra och hur du gör din upplevelse så behaglig som möjligt.

 

Det finns ett brett utbud av leksaker och glidmedel tillgängliga för att hjälpa dig att få ut de mesta möjliga av din tid i sovrummet och se till att du ger lika mycket nöje som du får.

Naturligtvis finns det också ett massivt urval av kondomer för att se till att du njuter av tryggt sex och inte riskerar oplanerad graviditet eller sjukdomar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.