Det finns i stort sätt tre olika typer av glidmedel; vattenbaserade, silikonbaserade och oljebaserade.

 

VATTENBASERADE GLIDMEDEL

Det här är de glidmedel som är enklaste att använda och hantera. Vattenbaserade glidmedel är lätta att skölja av med vatten och fungerar dessutom bra med andra material.
Alla vattenbaserade glidmedel kan användas med kondom och sexleksaker av alla slag.

De vattenbaserade glidmedlen kladdar inte lika mycket och absorberas fort av kroppen vilket innebär att man inte behöver skölja eller torka av glidmedlet efter.
Vattenbaserade glidmedel försvinner även relativt fort, det kan därför behövas ganska mycket för att hålla igång glidet.
Kondomvaruhuset.se  inte säljer några vattenbaserade glidmedel som är irriterande för huden, kan de användas dagligen.

Många vattenbaserade produkter innehåller till och med ämnen som återfuktar huden.

Ett hett tips på ett vattenbaserat glidmedel är Durex Play Tingle. Detta glidmedel har en uppfriskande smak och fräsch och ren doft med en lätt och silkeslen känsla som ökar känsligheten. Stryk lite glidmedel på någon erogen zon och din partners beröring kommer omedelbart att kännas mycket mer sensuell och intensiv.

 

SILIKONBASERAT GLIDMEDEL

Den här sortens glidmedel anses ofta ge det bästa glidet. De är väldigt drygt och ger ett långvarigt glid, vilket också lämpar sig bra för analsex.
Lite dyrare varianter av silikonbaserade glidmedel, såsom Pjur Woman (som vi just nu har extrapris på), ger ett fantastiskt glid som varar under en mycket lång tid. Silikonbaserade glidmedel kan även användas i vatten vilket är perfekt för sex i dusch och badkar.

Silikonbaserade glidmedel går att använda med samtliga sexleksaker och kondomer, med undantag för leksaker gjorda i silikon eller cyberskin då friktionen kan skapa en kemisk reaktion och få din sexleksak att ändra form.
Har du bara ett silikonbaserat glidmedel löser du de enkelt med att trä en kondom över sexleksaken.
Även här så har många silikonbaserade glidmedel även en vårdande och återfuktande effekt på huden.

 

OLJEBASERADE GLIDMEDEL

Denna typ av glidmedel finns i produkter som Vaselin och Baby-olja. Matolja är ett annat exempel på ett oljebaserat ”glidmedel”. De är mycket dryga och ger ett långvarigt glid.
De är dock inte latexkompatibla och bör därför absolut inte användas tillsammans med kondomer.
Oljebaserade glidmedel bör man inte använda med kondom överhuvudtaget då oljan har en tendens att förstöra kondomen. Samma gäller även med sexleksaker.

Det råder lite blandade meningar om man bör anvädna matolja eller inte. Vissa menar på att det kan ge upphov till svampinfektioner i slidan medans andra tycker de är ett lättilgängligt glidmedel.
Vissa oljebaserade glidmedel tar upp till en vecka för kroppen att absorbera och kan därför upplevas som mycket kladdiga en lång tid efter användande.

Läs produktbeskrivningarna till varje enskilt glidmedel för information.

Vill du veta mer om varje enskild produkt, gå in på Kondomvaruhuset.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.