Vi älskar våra digitala assistenter och det faktum att vi kan ställa frågor om väder, filmtider och vägbeskrivningar direkt i våra telefoner. De är också ett bra sätt att roa sig på nätter när vi vet att vi frågar oförståliga saker och vill ha ett roligt svar.

Men kanske är det inte den bästa informationskällan när det gäller frågor om sex, enligt ny forskning.

Ett team vid Otago universitet i Nya Zeeland genomförde en studie där de sammanställde 50 frågor om sex, sexuell hälsa, preventivmedel och andra relaterade frågor.

 

De frågade sedan Siri och Google Assistant, samt att skriva manuellt in i den klassiska Google-sökmotorn innan de kontrollerar svaren på relevans och tillförlitlighet. Om användarna riktades till källor som NHS, US-centra för sjukdomskontroll och förebyggande eller sjukhus, gavs högre betyg, medan lägre betyg hänför sig till hänvisningar till liknande som Wikipedia.

Det visade sig att traditionell Google gav de bästa svaren 72 % av tiden, jämfört med 50 % för Google Assistant och bara 32 % för Siri.

 

Faktum är att Siri tycktes bli mest förvirrad av alla frågor och erbjuder bilder av män som brottas, utomjordingar och förvirrande STIs med börskoder. Ibland sa det bara att det inte hade någon åsikt.

Under tiden ledde Google Assistant användarna riktigt till videoklipp med instruktioner och träpenisar.

Intressant nog var Siri det mest användbara för att rikta folk till att köpa kondomer eller hitta olika preventivmedel.

 

Forskarna erkände i den brittiska medicinska tidskriften att detta var som studie med begränsningar och att programuppdateringar regelbundet kan ändra sökfrågor.

Däremot säger ledande studieförfattare Nick Wilson: ”Om folk vill få internetbaserat sexrådgivning eller annan hälsovård online, bör de förmodligen göra en Google-sökning på Google-datorer. Men om du vill ha roliga resultat, är Siri troligen bäst.”

Enligt BMJ vänder sig  två av fem tonåringar och vuxna online och söker svar på sexrelaterade frågor. Men det faktum att de skulle behöva prata dem i sin smartphone har förhoppningsvis släckt Siri och ledde dem till de mer exakta svaren på vanlig gammal Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.