Idag är det 1 November och även World Vegan Day.

Egentligen så skulle alla kondomer kunna vara veganska och som tur är har tiden då vi använde djurtarmar passerat. Men vid tillverkningen så används kasein, vilket är ett ämne som utvinns ur mjölk.

Detta gör att de flesta kondomer inte är ett alternativ för veganer.

Glyde är ett kondommärke från Australien som tillverkar vegan kondomer. Men oavsett om du är vegan eller inte så finns det en kondom för dig i deras sortiment!

Glyde använder istället ett speciellt tistelextrakt som har samma egenskaper som kasein vilket gör att de kan garantera att inga animaliska produkter används vid tillverkningen.

Glyde har kondomer för alla storlekar och tillfällen.

Deras största kondom heter Supermax och har en bredd på 60 mm vilket är samma storlek som Pasante King Size, medan de mindre kondomerna heter Slimfit och har en bredd på 49 mm.

Dessa kondomer finns även i olika smaker, den vanligaste är den med jordgubbssmak. De andra härliga smakerna hittar ni under fliken Kondomer och kategorin Glyde 

Glöm inte heller bort att vi nyligen fått in även veganska glidmedel från Joy Division!

Vi på Kondomvaruhuset.se vill även passa på att berätta om den nyaste Glyde kondomen vi tagit in och det är Glyde Slimfit Strawberry som redan ligger på reducerat pris (pga kort datum, mars-18) och nu blir ännu billigare!

Vi vill fira Vegan day genom att ge er 10% rabatt på alla veganska produkter på Kondomvaruhuset.se ,

detta gäller Glyde kondomer och Joy Divisions BIOglide glidmedel.

Koden är: veganday10 och rabatten är giltlig hela veckan ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.