Det är en vanlig scen i nästan varje sitcom eller drama om unga människor:
När paret i tv-rutan närmar sig sängkammaren så tar en av dem (vanligtvis mannen) fram en kondom ur fickan eller plånboken för att använd.

Men medan det kan låta som en bra idé att göra som dem och alltid vara  förberedd, visar det sig att detta faktiskt inte är en så bra plan som man trott.

Experter från Family Planning Association (FPA) berättade för Metro att fickor och plånböcker är dåliga platser att förvara kondomer eftersom de tenderar att bli heta från kroppstemperaturen och kan skadas av friktion.

Båda dessa faktorer kan orsaka att latexen bryts ner och att de även kan få små hål i dem om de råkar vara bredvid vassa föremål som nycklar.

Karin O’Sullivan förklarade att det bästa sättet att förhindra sjukdomar och oönskade graviditeter är att förvara kondomer på svala, mörka platser som i ett sängbord.

Om du tror att du kommer att få tur och inte kommer att ligga i närheten av ditt sängbord, föreslog hon att du skulle lägga de i en liten tygpåse.

”Ett separat fack i din plånbok kan också fungera, men var försiktig så att du inte lämnar dem där för länge så den inte går över utgångsdatumet”, sade Ms O’Sullivan.

Som alltid är det bättre att vara på den säker sidan och ha med några extra kondomer om du tror att kvällen kommer få ett lyckligt slut.

 

Och om det känns som att slänga pengar i sjön att köpa dem i ditt lokala snabbköp eller apotek, kolla in utbudet av kondomer hos oss på Kondomvaruhuset.se 
Vi har märken som Durex och Skyn med fri leverans över 69kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.