Kondomen har mer eller mindre sett likadan ut i 70 år, fram tills nu. Lelo, det svenska sexleksaksföretaget, har utvecklat en helt ny typ av kondom som kallas Lelo HEX™ och enligt dem själva är detta ”framtidens kondom”. Den nya kondomen ska både vara mer hållbar, säkrare och inte glida av vid fel tillfälle.

VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ UNIKT MED LELO HEX™ KONDOMEN?

Det första man kom underfund med var att det inte var latexmaterialet som behövde bytas ut, utan det var själva strukturen.

Varje LELO HEX kondom är uppbyggd av 350 separata hexagoner, och kondomens yta anpassar sig och modellerar sig efter användarens unika form. Resultatet är en ny känsla av intimitet och komfort som ingen kondom tidigare har gett.

Så här beskriver företaget själva sin kondom Leolo HEX™:

HEX™ är unik på så sätt att den kombinerar ett 0,055 mm HEX™-nät med ultratunn latex på 0,045 mm för en kombination av tunnhet och styrka. Därför hjälper HEX™ till att avleda ovälkommen stress genom att själva strukturen för dig närmare din partner, i trygg förvissning om att HEX™ gör sitt jobb.

Vi är alla bekanta med räfflor och knottror på kondomer, men LELOs ingenjörer har vänt upp och ner på det här med strukturer. Det finns en anledning till att Formel 1-däck för vått väglag har en texturerad yta, medan andra däck inte har det. Det ger extra stöd på banan och minskar risken för att få sladd.

Det är alltså därför som HEX, till skillnad från alla tidigare kondomer, har ett inre nät av hexagoner. Eftersom det här nätet ligger på insidan och inte på utsidan, hjälper HEX™ dig och din partner att njuta av varandra fullt ut, och dessutom under trygga former.

 

Lelo HEX kondomen visar sin hållbarhet

Till vänster ser vi en traditionell kondom som spricker helt när den får ett enda nålstick. Men den nya sorten till höger spricker inte alls efter upprepade stick med nålen.

Lelo samarbetar med den kända skådespelaren Charlie Sheen i releasen av deras nya kondom. Charlie Sheen fick för drygt fyra år sedan reda på att han hade HIV och har sedan dess ägnat mycket tid åt att sprida kunskap om sexuellt överförbara sjukdomar och varför det är så viktigt att använda kondom.

”Jag har fått mycket uppmuntran och kärlek efter att jag gick ut och berättade om min sjukdom. Men jag upplever att det fortfarande inte är socialt gångbart att diskutera preventivmedel. Jag hoppas att det här samarbetet kan förändra det”.

Se den starka videon från Lelo nedan där Charlie Sheen pratar om vikten att använda kondom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.