En ungdomshälsoklinik i Stockholm hjälper män att hitta rätt storlek på kondomer genom att lämna ut speciella måttband. Tanken är genom att mäta sina penis kommer unga män att kunna välja rätt kondom för att bättre skydda sig och deras partner från könssjukdomar och oönskade graviditeter.

 

Enligt kliniken, som hjälper män och kvinnor i åldrarna upp till 23 att behålla sin sexuella hälsa, hoppas de att initiativet ska ta itu med den fallande användningen av kondomer i hela Sverige.

Detta ska hjälpa unga män att förstå vikten av kondomanvändning och varför rätt storlek kan bidra till att minska spridninen av könssjukdomar i landet.

 

Banden som ges ut av kliniken mäter diametern i stället för längden för att säkerställa att kondomerna inte läcker och att de täcker det rätta området.

De ges ut gratis, tillsammans med instruktioner om hur man läser av dem korrekt.

 

Eddie Sandström, en manlig sjuksköterska på kliniken, sa i en podcast på sin hemsida:

”En vanlig orsak till att kondom åker av eller går sönder under sex är för att du har köpt fel storlek. Du måste mäta omkretsen av penis när den är erigerad, inte längden. På dessa måttband får du mätningen i millimeter och några rekommendationer för kondomtyper som är lämpliga, ”

 

Den minskande användningen av kondomer i Sverige har resulterat i en ökning av Gonorréfall i landet, liksom antalet personer som diagnostiseras med klamydia kvarstår. Detta trots att flera medvetenhetskampanjer körs över hela landet.

 

Det hoppas att det här senaste initiativet kommer att hjälpa fler unga män att se vikten av att använda kondomer. Flera män bad om ett måttband innan produkten officiellt lanserades, vilket tyder på att det skulle kunna bli en stor hit.

 

Kondomvaruhuset.se får du just nu som ny kund köpa 10 kondomer för 1 krona! För andra tips och rabatter se till att följa oss på Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.