När du är in the heat of the moment och verkligen njuter av lite närhet av en ny partner, är det sista du vill göra att sluta, även för en kort stund.

 

Men en ny kampanj av Public Health England (PHE) uppmuntrar unga människor att göra just det –

åtminstone tills de har haft tillräckligt lång tid för att glida på kondomen.

 

Offentliga serviceorganisationen är oroad över att antalet sexuellt överförbara infektioner bland yngre än 25 år fortsätter att stiga, liksom att några av dessa otroligt otäcka sjukdomar blir alltmer resistenta mot de mediciner som tidigare använts för att behandla dem.

 

Därför har de lanserat en ny enhet som heter Protect Against STIs, som handlar om att varna människor om farorna med oskyddad sex och syftar till att minska förekomsten av sjukdomar som klamydia genom kondomanvändning.

 

 

”Det handlar om att många sexuellt aktiva ungdomar inte använder kondomer med nya partners. Vi måste påminna ungdomar om vikten av att använda kondomer med en ny eller avslappnad partner för att förhindra spridning”, säger PHEs Gwenda Hughs.

 

Forskning som gjordes av PHE och YouGov upptäckte att hälften av 16-24-åringar har haft samlag med någon ny utan att använda kondom. Omkring en av tio erkände att aldrig ha använt en alls.

När ungdomar använde skydd rapporterade majoriteten (58 procent) att de var rädda för graviditet, inte för att de var oroade över sjukdomar.

 

Frågade om varför de undvikit kondomer, många svarande på undersökningen sa att sex kändes bättre utan dem. Detta behöver emellertid inte vara fallet. De flesta märken gör nu produkter avsedda att kännas så naturliga som möjligt, plus många har extrafunktioner som även ger större njutning.

 

Om du är nyfiken på kondomer, kolla in vårt sortiment här. Kondomvaruhuset.se

Vi står helt bakom PHE för säkert sex för alla!

Leave a Reply

Your email address will not be published.