Har du någon gång stått vid hyllan i butiken eller på apoteket och funderat på vad alla olika ord på kondomförpackningarna betyder?
Vi har satt ihop en liten guide till er vad de olika kondomerna heter och vad de har för egenskaper.

Latex

Denna kondom kommer från en naturlig form av latex och är den mest sålda typen av kondom.

  • Fördelar – Det positiva med latex kondomer är att de är enkla att hitta just på grund utav att det finns så många olika och de kan töjas väldigt mycket vilket gör att fler storlekar kan passa dig beroende på hur du vill att den ska sitta.
  • Nackdelar – Vissa är tyvärr allergiska mot latex och får då istället använda kondomer som är tillverkade utav annat material. Det negativa med latex kondomer är att du inte kan använda oljebaserat glidmedel med dem då de riskerar att gå sönder.


Thin och ultra thin

Extra tunna kondomer är gjorda för en mer naturlig känsla. Extra tunna kondomer är mycket tunnare än vanliga kondomer men erbjuder ändå samma säkerhet och tillförlitlighet.

  • Fördelar- tunnare kondomer ger en mer känsla av att vara utan samtidigt som man är lika skyddad.
  • Nackdelar- vissa människor gillar tjockare kondomer mer, ibland för att de gillar känslan av att ha en kondom och vissa för att kondomen som är tjockare ger mindre känsel och då kan hjälpa till att hålla längre under sex.


Ribbed

Dessa kondomer har en annan textur än vanliga.
Räfflade kondomer har upphöjda gummiribbor för att intensifiera känslan och upplevelsen under samlag.

  • Fördelar: De extra ribborna är utformade för att stimulera G-punkten och ge extra stimulans. Trettio procent av kvinnorna kan inte nå orgasm utav bara samlag, så många gillar denna struktur och hjälpen på vägen.
  • Nackdelar – Vissa kvinnor tycker att ribborna och knottrorna är obehagliga. Dessa kondomer brukar även vara tjockare än vanliga så om man letar efter en tunn kondom kanske man inte gillar hur dessa känns.


Stimulerande

Vissa kondomer har olika stimulerande egenskaper som att de är knottriga, ribbade eller har ett speciellt glidmedel.
Det finns kondomer som har ribbor/knottror eller kylande/värmande effekter. De är starkt stimulerande och gör din kärleksakt mer njutbar och tillfredsställande.
Här nedan kommer några alternativ.


Delay

Fördröjande kondomer innehåller ett särskilt glidmedel inne i kondomen som förlänger din prestationsförmåga under samlag. Om du har problem med för tidig utlösning så kan fördröjande kondomer vara rätt lösning för dig.

  • Fördelar: Gör ollonet mindre känsligt så de personer som upplever att de får utlösning tidigt håller längre (1 av 3 män upplever för tidig utlösning). Några av dessa kondomer har också ”upphetsande” glidmedel på utsidan av kondomen som är avsedd att värma / kittla för att höja njutningen för partnern.
  • Nackdelar: Män som inte har problem med för tidig utlösning kan känna att det tar bort lite av känslan och njutningen.

Nästa del av inlägget kommer nästa vecka så håll utkik!

Leave a Reply

Your email address will not be published.