”Paraplyet med Regndroppar” är den nya inofficiella säker sex emojin

Även om Durex misslyckades med att få en kondom emoji införd – inte på grund av att de inte försökte – verkar det som att det finns en befintlig emoji som kan användas för att tala om säker sex.

”Paraplyet med Regndroppar” emojin har röstats fram som den bästa inofficiella representation av att bära en kondom.

Det finns ett antal olika emojis som redan används över hela världen för att tala om sex, vilket var anledningen till att Durex körde en kampanj för att försöka få en kondom emoji introducerad i människors mobila enheter. Det verkar nu som om det regniga paraplyet kan användas i likhet med persika och aubergine för att lättare tala om säker sex.

Många människor använder nu emojis för att prata om sex men ny forskning har funnit att mer än hälften av alla människor är väldigt obekväma med att prata om att använda skydd vid sex. Undersökningen, som genomfördes av Durex, fann också att nio av tio personer skulle tycka det vore enklare att prata om säker sex om det fanns en kondom emoji.

Undersökningen var en del av Durex kamp för att få till en officiell emoji som kunde användas när man pratar om säker sex istället för en som visar en kondom.

Andra alternativ för topplaceringen som kondom emoji var hjärtat inslaget i presentpapper (13,3 procent), den röda hjälmen med ett vitt kors (16,7 procent) och den tjocka röda cirkeln (18,6 procent). Det var dock ”Paraplyet med Regndroppar” som slutligen vann med 23,3 procent av rösterna.

Mer än 3500 personer från Storbritannien, Brasilien, USA, Indien, Kina och Sydafrika deltog i undersökningen.

Durex meddelade valet för den inofficiella säker sex emojin inför Världsaidsdagen, som syftar till att belysa vikten av säker sex för att stoppa spridningen av hiv och aids.

Volker Sydow, global chef på Durex, säger: ”Vi tror att namngivningen av ”Paraplyet med Regndroppar” som den inofficiella säker sex emojin kommer att vara ett viktigt steg mot att hjälpa unga människor att sätta säker sex på dagordningen.”

Durex fortsätter att verka för införandet av en kondom emoji, men tills dess kan du tala om säker sex med ”Paraplyet med Regndroppar” emojin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.