Utövandet av sexting kan vara en väckande angelägenhet för dem i ett engagerat förhållande, men ny forskning har nu visat att fler och fler unga tonåringar nu skickar och tar emot sexmeddelanden.

 

Enligt en studie med 100 000 tonåringar under 18 år som utförts av forskare vid University of Calgary rapporterar Daily Mail att nästan en tredjedel (30 procent) av denna grupp hävdade ha fått ett sexuellt laddat textmeddelande.

 

”Vi blev inte förvånade över resultaten eftersom utforskningen av sexualitet är en vanlig del av ungdomar,”

kommenterade doktor Sheri Madigan, biträdande professor i psykologiska avdelningen vid University of Calgary.

 

”Vad som var mest överraskande är att vi upptäckte att ungefär en av tio tonåringar rapporterar att de har skickat sexmeddelanden utan avsändarens samtycke.”

 

Tidigare studier har visat en koppling mellan minderåriga som sextar och en ökning av riskabelt sexuellt beteende, så det är viktigt att utbilda ungdomar om farorna med sexting och säkert sex i allmänhet.

 

Generellt hävdade forskningen att den omfattande karaktären hos sexting bland tonåringar innebär delning av sexuella bilder och meddelanden bör inkluderas i utbildning kring säkrare sex för ungdomar.

 

Det är en särskilt viktig fråga för denna grupp, eftersom relationer mellan individer i denna ålder tenderar att vara mycket kortvariga. Utövandet av sexting kan därför leda till att många unga är öppna för risker.

 

Enligt undersökningen sa 12 procent av tonåringarna att de hade skickat nakna bilder av en annan person utan deras tillåtelse, medan 8,4 procent sa att de hade upplevt bilder av sig själv blivit runtskickade utan samtycke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.