Storleken har helt klart betydelse när det gäller att välja kondom. Det finns en rad olika kondom storlekar tillgängliga eftersom alla män inte är byggda på samma sätt. Att hitta den mest kompatibla kondomstorleken som passar just dig kommer ge en ökad känsla och större glädje. När kondomer passar ordentligt, är de som mest effektiva. Detta beror på att de är mindre benägna att spricka (från att vara alltför tight) eller glida av (eftersom de är för lösa).

Även om latex kondomer är väldigt töjbara så kan obehag uppstå om kondomen är för liten. Kondomer kan kännas för tighta runt spetsen (där det inte är så elastisk), särskilt om du är välutrustad. Kondomtillverkare har försökt att lösa detta problem genom att göra kondomer där bredden av huvudkroppen är samma som standard kondomer, men där spetsen på kondomen har förstoras. Genom att hålla kroppen av kondomen mindre och vidga spets på kondomen är det mindre sannolikt att kondomen kommer glida av under sexuell aktivitet.

Naturligtvis finns det också större kondom storlekar som inte bara är större i bredd utan även längre.

Resultaten av en undersökning som genomfördes av Durex visade att längden på en erigerad penis kan variera från 4 till 9 inches (1 inch = 2,54 cm). Penisbredden, å andra sidan, varierar endast från 1 till 2 inches. Av den ungefärliga skaran på 3000 tillfrågade så svarande 50% att de ansåg att standard kondomer inte passar ordentligt. Femton procent sade att kondomer var ”alltför lösa”, medan 25% svarade att kondomer var ”alltför tighta.” Tio procent hävdade att kondomer var ”alldeles för hårda.”. 44% av de tillfrågade männen svarade att de hade upplevt en kondom som glidit av eller spruckit.

Med tanke på att storleken på kondomer påverkar passform, komfort och effektivitet så bör du göra ett försök att hitta en kondom som är mest lämpad för din penis. När du hittat en kondom som verkligen passar kommer sexet känns bättre och säkrare. För att göra detta, kan du behöva prova flera olika typer av kondomer innan du hittar en som ger dig den bästa passformen och bästa komforten.

Innan du kan besluta om vilken storlek kondom du behöver, kan det vara bra att först bestämma din penis storlek. Detta är super enkelt att göra:

Först så mäter du längden på din fullt erigerade penis. Starta från roten på penisen och markera sedan hur långt det är till toppen. Sedan mäter du omkretsen på din penis. Lättast är att använda en bit snöre och linda den runt den tjockaste delen av din erigerad penis, mät sedan längden på snöret.

När man behöver testa igenom ett par olika kondomer kan det bli dyrt om man skall behöva köpa konsumentförpackningar för alla kondomer man vill testa. Lyckligtvis så kan du köpa kondomer styckvis hos Kondomvaruhuset.se så kan du testa igenom en mängd olika kondomer till en billig peng!

När du fått fram vilken längd och bredd du har på din penis så är det bara att använda filtreringsfunktionen på Kondomvaruhusets sida och filtrera på längd och omkrets på alla kondomer så kommer du hitta kondomen som passar dig bäst. Kondomen ska helt täcka din penis, den ska även ha en något mindre omkrets än din egen. Du kan filtrera fram exakt de kondomer du letar efter genom att sortera på storlek, längd, omkrets, material osv.

Många kondomtillverkare skriver ut bredden på kondomen istället för omkretsen, omkretsen fås fram genom att bredden på kondomen multiplicerat med 2.

 

Med våran nya hemsida hjälper vi till att hitta den perfekta storleken för dig!

 

Om du är osäker på vilken storlek du ska välja så kika in på sidan:

https://condomsizecalculator.com/

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.