Kondomer är ganska lätta att hantera va?

weeell.. det är kanske vad man tror, men man kan faktiskt göra en del fel när det gäller att skydda sig. Det här kanske inte verkar som en stor sak, om en kondom fortfarande fungerar så undrar man ju vad som är problemet? Men ju fler misstag man gör, desto mindre effektivt är dina kondomer.

Faktum är att du kan göra ett misstag med kondomen innan man har tagit den till sovrummet, vilket innebär att man riskerar att drabbas av könssjukdomar och oönskade graviditeter. För att hålla dig och din partner säkra, här är några av de vanligaste kondomfel du kan göra:

 

Väljer fel storlek
Du kan faktiskt köpa fel storlek när det gäller kådisar. Att köpa ett paket XL-kondomer kan vara ett sätt att imponera, men om du inte har en XL-penis, kommer de inte att vara mycket att använda.

Kondomer som är för stora har risk att gå sönder på grund av friktionen vid samlag även de som är för små inte heller kommer skydda orderntligt och spricker lättare. Du bör se till att dina kondomer har den perfekta passformen för att täcka vad de behöver och minska risken för att gå sönder.

 

Förvarar dem på fel ställe
Även om det kan vara praktiskt att ha en extra kondom i din väska eller plånbok, så ökar det faktiskt chansen att den blir skadad. mynt, nycklar och allt annat med en skarp kant kan orsaka punkteringar i dina kådisar.

Om du förvarar dem i din plånbok eller i fickan kan det också göra så att latexen blir svag på grund av värme, friktion och tryck.

 

Sätter inte på den rätt
Många människor sätter fortfarande inte på sina kondomer på rätt sätt, vilket kan öka risken för läckage och skador på kondomen.

Man bör inte rulla ut kondomen innan den sätts på, man ska heller aldrig använda kondomen om du började trä på den ut och in eftersom det innebär att din partner kan utsättas för kroppsvätskor.

 

Var uppmärksam på hur du behandlar och förvarar dina kondomer så de skyddar dig och din partner. På Kondomvaruhuset.se finns ett stort utbud av kondomer, kika in för att hitta just din favorit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.