Vi vet alla hur kul bra sex kan vara, men visste du att det faktiskt är bra för din hälsa också?

Det är inte bara de fysiska fördelarna du får från att rulla runt i sovrummet, det finns massor av andra fördelar med att ha kul i sängen.

 

Här är några av de sätt som sex kan hjälpa dig att hålla dig frisk:

 

Muntrar upp ditt humör

Vi behöver inte berätta för dig hur du spenderar lite intim kvalitetstid med en kompis eller kompis kan lägga ett leende på ansiktet, men sex kan verkligen stärka ditt humör. Sex är naturens stressavlastare och hud mot hud kontakten minskar sannolikheten för att du blir deprimerad.

Den intima kopplingen mellan två personer kan vara ett bra sätt att känna sig älskad och accepterad av en annan person, liksom att den kan lätta på dina frustrationer.

 

Håller allt i fungerande ordning

För både män och kvinnor är det ett bra sätt att hålla dina privata delar i fungerande ordning med ett aktivt sexliv. Varje lång period av celibat kan leda till vaginal torrhet hos kvinnor och erektil dysfunktion hos män. Detta kan leda till att sexet för kvinnliga deltagare kan bli mer smärtsamt, vilket inte är kul för någon som är involverad.

Självklart betyder det inte om du inte har sex i på vecka, så kommer det hända. Så om du inte får någon intim kärlek från en annan person, varför inte ge sig själv lite?

 

Mensvärken minskar

Oavsett om du är kvinna, har sex med en eller bara vill hålla kvinnorna runt dig glad, kan lite intima stunder i sovrummet vara till hjälp. Orgasmer orsakar en ökning av blodflödet så att det faktiskt kan minska smärta och obehag som orsakas av mensvärk.

Endorfiner är också tänkt att hjälpa till med smärtlindring och spänning, så att du kan få tillbaka leendet på dina läppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.